Powered By Blogger

2011. január 17., hétfő

natasa.csenki Szakácskönyv - Fruit cake, Bögrés gyümölcsös lepény

Bögrés gyümölcsös lepény, Fruit cake















 Hozzávalók:

1 bögre liszt ­*
¾ bögre cukor *
1 sütőpor *
½ kg túró
4 tojás
1 bögre tej
1 vaniliás cukor
1 kispohár tejföl
Bármilyen gyümölcs lehet aszalt is + citromhéj + mazsola.  * - Ezeket összekeverem, felét egy tepsi (25x35) aljára elosztom. A túrót összetöröm, a gyümölcsöt beleteszem. Ezt a masszát a liszt tetejére ráegyengetem , de nem simítom hanem lazán hagyom. A maradék lisztet az egész tetejére egyenletesen rászórom. A tojást a tejjel a vaníliás cukorral és a tejföllel kikeverem és ráöntöm az egészre, úgy osztva, hogy az egészet befedje. A tetejére vajat darabolok kb. 15 dkg és az előmelegített sütőbe kb. 40 percig 150-180 C-on sütöm.


Ingredients:
1 cup of flour ­*
¾ cup of sugar *
1 tbsp baking powder *
½ kg cottage cheese
4 eggs
1 cup of milk
1 tbsp vanilla sugar
2 dl  sour creme
any kind of fresh or dried fruit
lemon grind
sultanas
15 dkg butter

Mix the flour, the sugar and the baking powder. Put half of the mixture in a baking pan. Combine cottage cheese with the fruit Put this mixture on top of the flour in the baking pan. Put the rest of the flour on the top. Whisk the eggs, the vanilla sugar and the sour cream together and pour it over the cake evenly.  Put small pieces of butter on the top. Place the pan in a preheated oven for about 40 minutes.

1 megjegyzés: